16 april 2012

Pecannoten

De naam “pecan” komt uit het Algonkish, een groep talen de gesproken werd - en door een klein aantal mensen nog gesproken wordt - door een deel van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. Het betekent iets als “een noot die je met een steen moet kraken”, omdat de schil erg hard is. Europeanen maakten voor het eerst kennis met de pecannoot in de 16e eeuw, nadat de Spanjaarden ze mee terug namen van hun ontdekkingsreizen. Hoewel de pecannoot al eeuwen een delicatesse is, zijn de Amerikanen pas begonnen met het telen van pecannoten rond het eind van de 19e eeuw.

Pecanbomen zijn hoge, smalle bomen die vooral voorkomen in het zuiden van de Verenigde Staten. De bomen kunnen wel 300 jaar lang noten blijven produceren. De noten zijn tussen de 2,5 en 5 cm groot en zitten in een harde schil. Als ze eenmaal uit de schil verwijderd zijn, kunnen ze zowel rauw als geroosterd gegeten worden. Omdat de noten in de VS in het wild voorkomen, zijn er een heleboel traditionele Amerikaanse recepten die gebruikmaken van pecannoten. Een echte klassieker is de pecan pie, waarvoor wij natuurlijk nu ook een recept in het magazine hebben.

© 2010 - 2019 MixMyMix

 

Je kunt niet reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in als je al een gebruikersnaam hebt, of registreer je gratis!

Inloggen

Gebruikersnaam      
Wachtwoord     Klik hier als je je
wachtwoord bent vergeten
       
© 2010 - 2019 MixMyMix      Realisatie: Kostas van Ruitenbeek & Erwin Rietveld      Naar boven